We helpen werkgevers die willen investeren in een goed sociaal klimaat.
0
Klanten
0
Aantal opleidingsdagen
(09/2012 tem 04/2018)
0
Deelnemers aan het seminar
Katleen Daems

Na de sociale verkiezingen hebben wij als bedrijf de kans gegrepen om samen met het management een betere sociale dialoog op te bouwen. De basis hiervan is het kennen en toepassen van de rechten en plichten van eenieder in het sociaal overleg binnen het bedrijf. Manou heeft daar een grote bijdrage geleverd om onze theoretische kennis weer op te frissen en aan te scherpen. Daarnaast heeft hij een platform gecreeërd om ervaringen uit de praktijk te delen en het operationele management te coachen en te ondersteunen in deze mooie uitdaging.

Katleen Daems Corporate HR Director, EDF Luminus
Madeleine van der Heijden

Ik heb de door u gegeven workshop als bijzonder prettig en inspirerend ervaren. Een echte eye-opener en een must voor iedere startende directeur en plaatsvervanger in België!

Madeleine van der Heijden General Manager, Kempense Meren
Patricia Pardaens

Een evenwichtig sociaal klimaat in je bedrijf krijg je niet vanzelf. Het voorbije jaar was er één van grote veranderingen voor ons bedrijf. Een nieuwe commerciële strategie maar ook een tweede herstructurering.
Om het sociale luik te kunnen implementeren werden we begeleid door Sofie Claes.
 
Sofie heeft een zeer sterke kennis en de opleidingen zijn zeer praktijkgericht met o zo herkenbare situaties.
Tijdens deze opleidingen heb ik heel wat opgestoken over hoe communiceren met sociale partners en hoe een sfeer van openheid en vertrouwen creëren. Hoe veranderingen doorvoeren in een sterk gesyndiceerde omgeving en bovenal wat zijn de rechten en plichten van werkgever en délégués. Het heeft mij elke keer heel wat bijgebracht over het sociale overleg en de relatie met mijn vakbonden. Het feit dat we in ons bedrijf een open, transparante en respectvol overleg hebben is daar zeker een gevolg van.

Patricia Pardaens Makro
Sandy Verdeyen, HR Manager

Sociaal overleg is een kunst, een aparte tak van sport binnen HR. Samen met Social Dialogue Network hebben we onze hiërarchische lijn ingewijd in deze kunstvorm. Met heel veel passie heeft Sofie onze leidinggevenden begeleid om de knepen van het vak onder de knie te krijgen en zo te komen tot een gezond sociaal klimaat van gezamenlijke dialoog.

Sandy Verdeyen, HR Manager Suez
Maxime Loose,

Uit ervaring weten de experten van Social Dialogue Network dat een sociale dialoog, gebaseerd op  professionalisme en vertrouwen, bijdraagt aan het succes van een onderneming. Maar wordt dit ook bevestigd in de wetenschappelijke literatuur? Om deze vraag te beantwoorden gingen ze aan de slag met The VIGOR Unit, die zich onder andere specialiseert in het ontsluiten van wetenschappelijke kennis gericht op het maken van succesvolle HR-beslissingen. Aan de hand van een 'rapid evidence assessment', een methodiek waarbij de bestaande literatuur op een systematische en transparante manier wordt doorgenomen, kwam naar voor dat de kwaliteit van de sociaal dialoog inderdaad gerelateerd is aan organisatie-uitkomsten.

Maxime Loose, The VIGOR unit
  Joëlle De Grox

Een opleiding die de deelnemers leert hoe de verschillende vakbonden werken en hen toelaat de werking van de sociale relaties te verfijnen. Zeer nuttig voor de HR professionals en ook voor de leidinggevenden. Tot slot laat deze training toe de juiste vragen te stellen in verband met het welzijn op het werk en de arbeidsorganisatie.

Joëlle De Grox Auto 5
Paul Soete

Een workshop met Sofie en Manou is altijd leerrijk. Hun sterke punten : ruime praktijkervaring ,  strategische visie en brede kennis van de juridische regels . Je keert nooit terug van hun workshops zonder een goed idee of een praktische tip . Met hun aanstekelijk enthousiasme zullen ze u ervan  overtuigen dat de ondernemingen zelf voor goede sociale verhoudingen kunnen zorgen . Het sociaal klimaat is niet iets wat je als werkgever moet ondergaan.

Paul Soete ex-CEO Agoria
Sylvie Opsommer, HR Manager

We werken intussen al enkele jaren samen met Manou en Sofie, dus ze kennen ons bedrijf en ook de uitdagingen waar we voor staan. Hun aanpak op maat zorgt ervoor dat de workshops afgestemd zijn aan de noden van het management. Dankzij de workshops kregen onze managers een beter inzicht in de werking van het sociaal overleg.  Samen konden we enkele praktische actiepunten in realiteit brengen om naar een constructiever sociaal overleg te komen.  

Sylvie Opsommer, HR Manager Makro
Stefanie Madou

Een opleiding over het sociaal landschap, het leek mij niet direct iets om naar uit te kijken.

Maar Sofie brengt dit op zo’n positieve en opgewekte manier dat deze opleiding leerrijk, verrijkend en zelfs leuk is . Na het volgen van de opleiding heb je meer begrip en inzicht in de werking van de vakbonden en dat helpt om de zaken met een andere bril te bekijken. De grote toegevoegde waarde van de opleiding is dat Sofie op voorhand de realiteit van de syndicale werking binnen je bedrijf leert kennen. Zo krijg je een opleiding op maat en formuleert ze tips & tricks om de samenwerking met de sociale partners te optimaliseren.

Kortom een aanrader !

Stefanie Madou HR Manager, Engie
Anja Anthonissen

Vanuit zijn ervaring weet Manou op een juiste toon en met begrip voor de dagelijkse realiteit te spiegelen en dingen in vraag te stellen. Hij weet de balans te houden tussen hands-on en haast filosofisch advies. Dat vertaalt zich in een breed scala van praktische checklists tot de achtergrond der dingen of hoe het allemaal zou kunnen werken in de ideale wereld.

Tijdens een intensieve periode van integratie van twee bedrijven, vond ik in Manou een beslagen en waardevolle gesprekspartner.

Anja Anthonissen HR Manager, Van in